Skip to content

A SzerverPlex.hu Kft. jelenlegi formájában 2013-ban kezdte meg működését. Természetesen ezen időpont előtt is már jelentős eredményeket értünk el egyéni vállalkozói formában. A történetünk valahol 2006 tájékán kezdődött, mint hobbi vállalkozás. Igazán komolyra 2009-ben fordult, ekkor indult valójában a SzerverPlex.

2014-ben igényeltük meg a RIPE-tól a saját AS számunkat és szereztük be az első komolyabb Cisco 6509-es eszközünket. Ez adta meg az alapokat a hálózatunknak. Ezzel együtt pedig sok hasznos lehetőséget: függetlenséget – redundanciát, magasabb színvonalú szolgáltatás kiépítését.

Eleinte a hobbi projektes, magánszemélyes ügyfélkör volt a jellemző, de mára már a kis és középvállalkozások lettek túlnyomó többségben. Ezzel minőségi szintet léptünk ügyfélkörben is. Hosszútávon stabilan csak ilyen ügyfelekre lehet alapozni.

Jó néhány NAV-os próbavásárlás és ellenőrzésen túl vagyunk. Volt év amikor 3 alkalommal is sikeresen vettük ezt az akadályt. Ráadásul volt amikor még személyesen is tiszteletüket tették nálunk a hivatal munkatársai, de természetesen minden alkalommal szabályosnak találtak mindent.
Cégünk törekszik megfelelni minden törvényi kötelezettségnek. Ennek alapja, hogy minden befizetésről ügyfeleink kapnak számlát és ezzel párhuzamosan természetesen a szolgáltatást is maradéktalanul biztosítjuk.

Fontosnak tartom elmondani, hogy cégünk közel nulla Forintból indult, gyakorlatilag a semmiből épült fel. Nem voltak 10-100 millióink, nem voltak kapcsolataink, semmilyen jelentős előnyre nem tettünk szert. Az nem nagy kunszt, ha van pénz mindenre és úgy épít valaki sikeres céget. Kezdőtőke nélkül igazán nehéz ez a feladat, csupán a befektetett mérhetetlen mennyiségű munkából és az ezzel megtermelt haszonból felépíteni egy céget. Gyakorlatilag ez történt és ez történik minden nap. Dolgozunk és apránként érik a munkánk gyümölcse. Lehet lassabban, de legalább tisztán, becsülettel.

2020 Decembere – Cégünk mérföldkőhöz ért, csatlakoztunk a BIX-re! Saját optikát építettünk ki a BIX MMR-be, így további bővítésre is lehetőségünk van és más BIX tagokkal közvetlen optikai kapcsolatot tudunk kiépíteni.

2021 Decembere – Energia válság minket is elért, a villamos energia díja 330%-al emelkedett, de ennek ellenére az elkövetkezendő hónapok alapján ügyfélszám nem csökkent, inkább növekedett. Lecseréltük a Cisco 6509-es eszközünket egy tizedét fogyasztó Arista eszközre.

2022 – Az év folyamán folyamatosan energia hatékonysági fejlesztéseket végeztünk. Több ezer kWh energiát spóroltunk meg havi szinten. A fejlesztések nem értek véget és ügyfeleinket is támogatjuk ebben!

Barta Tibor

Tulajdonos, Ügyvezető

Informatika világa már gyerekkoromban elragadott, így tudatosan ennek megfelelő iskolákat választottam magamnak. Ezért az informatikai érettségi után elvégeztem egy Műszaki Informatikai Mérnökasszisztensi képzést a Pannon Egyetem akkreditációjában és később pedig Cisco CCNA tanfolyamot is sikeresen teljesítettem. Ezen képzések adtak egy stabil kiinduló pontot és a hiányzó részeket pedig autodidakta módon sajátítottam el. Főiskolai tanulmányaimat némi megszakítás után, munka – és most már család – mellet Gazdálkodás és Menedzsment szakon távoktatásban végeztem el, 2022 januárjában kitűnő eredménnyel záróvizsgáztam és védtem meg a diplomamunkámat. Tanulmányaim közben kezdtem el dolgozni a szakmában és egyszerre építgetni a saját vállalkozásomat. Amikor a munkahelyem nem nyújtott elegendő fejlődési illetve előre lépési lehetőséget és a saját vállalkozásom már biztosította a megélhetésemet saját lábamra álltam és minden időmet a vállalkozásnak szenteltem. A cégben minden munkaterületen jelen vagyok, de elsősorban a hálózat és infrastruktúra mérnöki feladatok amiket élvezek. Költséghatékonysági okokból a legtöbb feladatot, ami valamilyen módon nem automatizálható, külsős partnerekre szerveztem ki: szervertermi ügyelet, ügyfél support és rendszergazdai feladatok valamit a komolyabb szintű, nagy tapasztalatot igénylő hálózati feladatokat is külsős kolléga végez el.

Miért válasszon minket?

Rugalmasság

Kicsiként rugalmasabbak vagyunk versenytársainknál és mindemellett számunkra az Ügyfeleink igényei legfontosabbak. Amennyiben az igények ésszerűen megvalósíthatóak akkor nem mi fogunk ennek a korlátai lenni.

Megbízhatóság - Átláthatóság

Cégünk felépítése, működése teljesen legális, tulajdonosi háttere átlátható. Ami a hivatalos cégjegyzékben szerepel az teljesen helytálló. Velünk találkozik majd a személyesen is.

Magyar cég - Hazai Szolgáltató

Vannak más országok ahol az ott lakók büszkék saját országuk termékeire, szolgáltatásaira. Válasszon Ön is magyar szolgáltatót! Mert vannak itthon is jó cégek, jó és kedvező árú szolgáltatással. Ráadásul magyar nyelvű támogatással, családias légkörrel.

Megfizethető

Fontos számunkra, hogy kedvező árú szolgáltatást nyújtsunk, de ez ne menjen a szolgáltatás minőségére. Mi egy széles skálán változó árazást alakítottunk ki. Így az alapcsomag díja igen kedvező ami az extrák bővülésével arányosan lesz magasabb.

Szakértelem és Hivatás

Kollégáink évtizedes tapasztalattal rendelkeznek. Ez számunka nem csak munka, hanem hobbi is, ezért szívvel lélekkel csináljuk. Hivatásunk, hogy minőségi szolgáltatást biztosítsunk kedvező áron.

Őszinteség és Bizalom

Mi azt valljuk, hogy a bizalom alapja az őszinteség. Ezért, ha hibázunk akkor azt őszintén bevalljuk, sok más céggel ellentétben. Számunkra az ügyfél és az ügyfél bizalma a legfontosabb. Bizalma bennünk és abban, hogy meg fogunk tenni mindent azért, hogy számára hosszú távon megfelelő szolgáltatást biztosítsuk.

Back To Top